Lite bilder och annat från Skotercross Vm i Malå


Ja det var som sagt skotercross VM i Malå i helgen, i år som en enda avgörande tävling vilket ökade spänningen på tävlingen och lockade till sig lite fler förare och ett professionellare startfällt.
På förhand var det svensken Emil Öhman som skulle få ta hem detta var det kanske tänkt, han svensken som kör i USA och gör kanon resultat, men största hotet och enligt media och oss icke svenskar med ett blå gult hjärta och så var det kanske så att Amerikanen Tucker Hibbert drog till säg mest spekulationer, och största förhoppningarna.

Och visst motsvarade ha förväntningarna, det sägs att han byggt en helt ny motor enbart för denna tävling för att det skiljer så mycket mellan staterna och Sveriges klimat, och banor mm

Hur var tävlingen och allt runt om då, ja tyvärr snöade det, rätt rejält stundtals, temperaturen var ju ypperlig annars ett par minusgrader blåste lite gran men inget att klaga på egentligen. Banan verkade hålla rätt bra även om man såg att den börjat gå sönder, en del hopp vart väldigt branta och kom man lite fel så tog det tvärstopp.

Tävlingen vanns som sagt av Tucker Hibbert. Tucker van det första och andra av tre final race. Emil Öhman hängde inte riktgit med i första och i andra krascha och bröt, däremot i tredje racet fick Tucker se sig besegrad efter att Emil visat att han definitivt tillhör världseliten i skotercross

Johan Lidman Sverige tog en fin fin andra plats och den silverpengen bådar gott inför framtiden skulle jag tro, Tredje platsen kneps av ännu en Amerikan nämligen Cory Davids alla tre åkandes på Arctic cat maskiner och fyra vart så Emil Öhman hela resultatlistan hittar ni på här.

Tänkte jag skulle bjuda på några bilder också här i bloggen, sedan hittar ni ännu fler bilder på hemsidan min FotoiNorr

Mads TAMNES, Norge

Mads TAMNES, Norge

Canon EOS 7D
Canon EF 70-200 f/2,8 IS USM
Brännvidd:150 mm,
Exponeringstid: 1/800 sek
Bländartal: F/3,2
ISO: 100

En stilstudie av Mads Tamnes från Norge.

Adam Öhman, Sverige

Adam Öhman, Sverige

Canon EOS 7D
Canon EF 70-200 f/2,8 IS USM
Brännvidd:150 mm,
Exponeringstid: 1/800 sek
Bländartal: F/3,2
ISO: 100

Dom svenska flaggorna som hjälpte till att stacka ut banan hjälpte helt klart till på detta kort med svenske Adam Öhman lilebror till Emil Öhman, han fick tyvärr nöja sig med att köra B-Final racing denna helg.

Jussi HONKA, Finland

Jussi HONKA, Finland

Canon EOS 7D
Canon EF 70-200 f/2,8 IS USM
Brännvidd:160 mm,
Exponeringstid: 1/500 sek
Bländartal: F/4
ISO: 200

Finske föraren Jussi Honka när han vänder nere vid mål området och får all publik i ryggen på vägen upp för baken igen.

Världsmästaren Tucker Hibbert, USA

Världsmästaren Tucker Hibbert, USA

Canon EOS 7D
Canon EF 70-200 f/2,8 IS USM
Brännvidd:70 mm,
Exponeringstid: 1/320 sek
Bländartal: F/5
ISO: 200

Och så avslutar vi detta med en bild på Mästaren Tucker Hibbert från USA och tackar för uppvisningen och önskar honom välkommen åter ett annat år 😀

1 kommentar

Under fotografering, Skotercross

Ett svar till “Lite bilder och annat från Skotercross Vm i Malå

  1. Ping: 2010 in review | Foto I Norr

Lämna en kommentar